Skip to content

Video rad povodom Svjetskog dana veganstva

  • by

Završena je posljednja faza ovogodišnjeg dijela projekta “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” koja je bila usmjerena prema podizanju svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja. Projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” dio je IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.

Video povodom Svjetskog dana veganstva nastao putem javnog poziva kojeg je objavila umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost.

Svjetski dan veganstva održava se 1. studenog, a ovaj dan usmjeren je na podizanje svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja.

Autor videa: Sven Copony

Projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” dio je IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.

Izreka “Neka jedu kolače!” najčešće se pripisuje kraljici Mariji Antoaneti, a izjava je kroz vrijeme dobila veliku simboličku važnost u povijesnim prikazima gornje klase kao nesvjesne statusnih razlika. Iako se povjesničari ne slažu oko izvora ove izjave, ona se često koristi u opisivanju kontinuiranog rascjepa između najbogatijih i najsiromašnijih slojeva društva, problem na koji ARKTIK želi trajno ukazati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)