Skip to content

Kako sudjelovati u projektu?

  • by

Za sudjelovanje u projektu “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” potrebno je snimiti vodoravan video vlastitim mobitelom ili kamerom prilikom pečenja kolača, beskvasnog kruha ili tradicionalnog jela uz pjevanje ili izgovaranje tekstova (svojih ili drugih autora) koji su tematski vezani uz određeni svjetski ili međunarodni dan koji je obuhvaćen projektom.

Projekt “Neka jedu kolače!” koncipiran je oko četiri međunarodna i svjetska dana koja Institut za budućnost na ovaj način namjerava obilježiti, a tematski su povezani s misijom i ciljevima ove neprofitne umjetničke organizacije. To su, redom, Međunarodni dan pismenosti koji se obilježava 8. rujna, Međunarodni dan mira koji ima svoj dan 21. rujna, Svjetski dan seoskih žena 15. listopada te Svjetski dan veganstva 1. studenog.

Rok za slanje videa i tehnički detalji
  • potrebno je snimiti vodoravan video vlastitim mobitelom ili kamerom dok činite nešto u kuhinji (pilikom pečenja kolača, beskvasnog kruha ili tradicionalnog jela, kuhate čaj ili samo glumite da to radite) uz pjevanje ili izgovaranje tekstova (svojih ili drugih autora)
  • tekstovi trebaju biti tematski vezani uz Svjetski dan veganstva, a mogu biti književni, filozofski ili vaše vlastite misli
  • trajanje videa nije vremenski ograničeno kao niti broj različitih videa koje ćete prijaviti na javni poziv
  • video je potrebno poslati preko servisa za dijeljenje velikih datoteka (WeTransfer, mobilna aplikacija Collect, Google Drive, Dropbox…) na mail adresu marketing@arktik.eu
  • naslov maila “Neka jedu kolače! – video”
  • uz video je mailom potrebno poslati vlastite podatke (ime i prezime svih osoba koje sudjeluju u videu ako vas je više, lokaciju snimanja, broj mobitela) i podatke o autoru teksta te, po želji, recept jela koje se priprema u videu
  • rok za slanje videa inspiriranog Svjetskim danom seoskih žena je 29. 10. 2020.

*Rok za slanje ostalih videa povezanih s ostalim svjetskim i međunarodnim danima koji se obrađuju ovim projektom je tri dana prije službenog datuma obilježavanja pojedinog dana.

Nagrada sudionicima

Nakon primitka video uradaka kreiranih od strane zainteresiranih sudionika, video suradnici organizacije ARKTIK – Instituta za budućnost kreirat će kratki film koji će uključivati izabrane radove, a koji najuspješnije ili najzanimljivije prezentiraju i podižu svijest o temi na koju se odnosi pojedini svjetski dan. Oni radovi koji budu uključeni u film bit će nagrađeni novčanom nagradom u iznosu 300 knSudionici su slobodni prijaviti više video snimki, a bit će nagrađeni za svaki video koji bude dio završnog filma koji se odnosi na pojedini međunarodni ili svjetski dan. Video uratci koji ne budu dio filma bit će objavljeni na YouTube kanalu projekta, uz prethodnu dozvolu sudionika, bez naknade. Projekt završava online predstavljanjem četiri kratka filma, svaki tematski povezana s jednim od četiri svjetska dana obuhvaćenih ovim projektom. 

*Organizatori zadržavaju pravo da u slučaju neiskorištavanja cjelovitog video ili audio materijala umanje nagradu sukladno procjeni organizatora.

Više informacija o javnom pozivu i cjelokupnom projektu nalazi se na poveznici http://let-them-eat-cake.arktik.eu/o-projektu/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)